Maak jouw huid in 5 stappen klaar voor de winter

Een droge huid in de winter? Zo kom je ervan af!

De winter, niet echt het favoriete seizoen voor de gemiddelde psoriasishuid. Ook al ben ik dol op een haardvuurtje, sneeuw en de gezelligheid rondom de ijsbaan, mijn huid heeft het altijd moeilijk gehad in de winter. Zodra het echt koud begon te worden, ik meer binnen was en de kachel vaak aan stond, werd mijn huid droger en droger. Ik kreeg meer jeuk, meer nieuwe plekjes en de plekken die ik al had, werden groter en gingen ook steeds meer pijn doen. In echt droge en koude periodes vond ik het echt vervelend om te bewegen, omdat ik gewoon letterlijk uit mijn vel scheurde. Herken je dit? Deze 5 stappen helpen je van een droge huid in de winter af en houden jouw huid gezond. Oók als het koud is.

 

 

Zonder de zon meer last van winterjeuk

Maar hoe komt het nu dat je in de winter meer last hebt van psoriasis dan in de zomer? Daar zijn verschillende redenen voor. Het gebrek aan zon zorgt ervoor dat je minder vitamine D aanmaakt. Deze vitamine staat erom bekend te zorgen voor sterke botten en tanden. Maar dat is niet het enige, deze vitamine is, net als vitamine C, ook nodig om je te wapenen tegen ziekten. Weerstand verhogend dus. Daarnaast heeft je lichaam vitamine D nodig om goed te reageren op ontstekingen. En omdat psoriasis een ziekte is waarbij ontstekingen in het lichaam de klachten veroorzaken, kan een tekort aan vitamine D je klachten behoorlijk verergeren.

Ook het feit dat je heel veel binnen bent, vaak in een centraal verwarmde ruimte, maakt dat je vaak meer last hebt van een droge huid in de winter. Tel daarbij op dat je in de winter lekker warm gekleed bent en je huid nauwelijks lucht krijgt en je snapt waardoor je huid het slecht heeft.

 

 

5 tips tegen een droge huid in de winter

 1. Zorg ervoor dat je veel buiten bent, ook al is het koud. Kleed je goed aan en maak die lekkere wandeling, neem de fiets naar de winkel of ga die buitenklus nu doen en wacht niet op het voorjaar. Vergeet niet dat als je jezelf met een flinke factor insmeert je nog steeds nauwelijks vitamine D aanmaakt. Ga hier verantwoordelijk mee om, laat je informeren over wanneer je de zon moet vermijden!
 2. Eet 1x per week vette vis en dan het liefst makreel, een heerlijk recept en waarom juist makreel zo goed voor je is, vind je in ons gratis winterreceptenboekje!
 3. Verzorg je huid met huidvriendelijke producten, scrub 2x per week met Dode Zee zout onder de douche en verwen je huid daarna met biologische kokosolie. Hoe je zelf een hele lekkere scrub maakt, vind je hier! (link naar blogpost)
 4. Drink veel water! Dit is een inkopper, maar zo van belang. Als je psoriasis of eczeem hebt is het belangrijk je afvalstoffen snel af te voeren en daar heb je water bij nodig. Ook al ben je minder dorstig in de winter, drink veel! Vind je koud water op koude dagen net zoals ik vervelend, neem lekker warm water.
 5. De vijfde tip tegen een droge huid in de winter is misschien een beetje buiten je comfortzone, dat was het voor mij wel altijd, maar toch deed ik het. Ga naar de sauna! Ik heb hele goede ervaringen met Fontana resort Bad Nieuweschans. En als je er dan toch bent, neem ook een algenpakking! Na 24 uur stink je nog maar je huid is je zo dankbaar!

Ben je klaar om de eerste stap te zetten naar een gelukkige huid?

Verlang jij ook naar meer energie, meer zelfvertrouwen en een gezonde huid?

Persoonlijk traject van
4 weken

Ben jij er klaar voor om de eerste stap te zetten naar een gelukkige huid?

289
 • 4 weken persoonlijk programma
 • Alles wat je nodig hebt om deze leefstijl makkelijk te maken
 • Een persoonlijk suppletie advies ter verbetering van jouw huid en jouw immuunsysteem
 • Elke week een persoonlijke coaching sessie met Christianne
 • Elke week een persoonlijk weekmenu incl. lekkere, gevarieerde en toegankelijke recepten
 • Inclusief Neuro4profieltest en analyse met orthomoleculair therapeut Marita
 • Jij ervaart meer energie
 • Je komt positiever in het leven te staan
 • We staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden
 • Ook mogelijk in combinatie met een microbioomtest of een DNA test
Start
als jij er klaar voor bent!

Gerelateerde blogs

ActieBlogMind

 5 tips die je huid goed zullen doen in de winter! 

 5 tips die je huid goed zullen doen in de winter!  Tip 1 Neem af en toe een bad of …

Lees verder »
ActieMind

Buiten sporten: goed voor jou én je huid 

Buiten sporten: goed voor jou én je huid  De regen komt met bakken uit de lucht en ik vind het …

Lees verder »
ActieMind

Waarom je huid je gezondheid weerspiegelt

Je huid weerspiegelt je gezondheid. Maar het is naar ons idee een denkfout om alleen naar de buitenkant te kijken. …

Lees verder »

Inloggen

Wil jij je ook beter voelen in de winter?

In ons inspiratie recepten boek vind je alles wat je nodig hebt voor een winter vol energie zodat jij lekkerder in je vel zit!

De decembermaand is altijd een lastige maand als je psoriasis of eczeem hebt, je bent weinig buiten, krijgt veel ongezond lekkers voorgeschoteld en het is vaak een drukke maand!

In ons inspiratie en receptenboek vind je lekkere recepten voor gezonde ontbijtjes, lekkere lunches, warme drankjes, motivatie om lekker naar buiten te gaan en een compleet feel good kerstmenu. Om het nieuwe jaar gezond af te trappen hebben we ook nog de recepten voor een heerlijke XL borrelplank erbij gedaan!

€ 15,00

€ 9,95

Cookies

Om deze site optimaal te laten functioneren maken we gebruik van cookies.