Buiten sporten: goed voor jou én je huid 

Buiten sporten: goed voor jou én je huid 

De regen komt met bakken uit de lucht en ik vind het niet echt aantrekkelijk om buiten te gaan sporten, sterker nog, er is geen haar op mijn hoofd die eraan denkt naar buiten te gaan, althans, zo dacht ik er een aantal jaar geleden over. Nu ik weet hoe goed het voor me is en ik dat vooral heb ervaren,  heeft sporten een hogere prioriteit gekregen.

De verandering zette in toen ik merkte hoeveel blijer ik me voelde als ik met regelmaat ging sporten. Naast dat ik me gelukkiger voelde, had ik ook veel meer energie en ik merkte ook dat ik gedurende de dag minder trek had. Wat is er nu precies goed aan om buiten te sporten, binnen sporten is toch ook gewoon prima? Ja, natuurlijk is dat ook goed! Maar buiten sporten levert voordelen op die echt de moeite waard zijn. 

Je wordt er gelukkiger van! 

Je hebt vast wel eens gehoord van ‘gelukshormonen’ en een daarvan is serotonine. Een tekort aan serotonine veroorzaakt een neerslachtig gevoel, je bent meer prikkelbaar en je kunt last krijgen van slapeloosheid. Daarnaast is serotonine een belangrijke neurotransmitter die van invloed is op je eetlust. Je hersenen gaan bij een tekort dan ook op zoek naar een andere manier om dat geluksgevoel te krijgen door bijvoorbeeld snelle suikers te nemen.  Maar wat heeft serotonine nu met buitensporten te maken? Serotonine maak je onder meer aan door de buitenlucht in te gaan of lekker in de natuur te zijn. Wat daarbij ook niet onbelangrijk is om te weten, serotonine wordt voornamelijk aangemaakt in de ochtend, het eerste uur nadat je wakker bent. 

Je wordt minder snel ziek 

In de frisse buitenlucht sporten heeft een positief effect op je immuunsysteem, daarnaast loop je minder risico om aangestoken te worden dan wanneer je binnen zou sporten. Als je psoriasis hebt, heeft je lichaam veel energie nodig om zich te wapenen tegen alle ontstekingen. Dat heeft als gevolg dat je immuunsysteem wat minder sterk is. En om je immuunsysteem een boost te geven heb je naast extra vitamine C ook vitamine D nodig. En vitamine D maak je aan door overdag buiten te zijn. Denk er wel aan echt in de natuur te gaan sporten want sporten in een omgeving waar veel uitlaatgassen zijn werkt dan weer averechts.

Je bent minder vatbaar voor stress 

Dat sporten een positief effect heeft op het verminderen van stress is bekend. Een groeiend aantal studies laat zien dat je door buiten te sporten dit positieve effect versterkt.  Als je in de natuur sport, bijvoorbeeld in het bos of op het strand, zijn er veel meer negatieve ionen om je heen dan bijvoorbeeld binnen. En juist deze negatieve ionen zorgen ervoor dat je meer zuurstof op kunt nemen, wat weer een gunstig effect heeft op je stofwisseling en daarmee ook weer een gunstig effect op je grootste orgaan, je huid.

En de laatste:  buiten sporten is gratis

Voor buiten sporten heb je geen duur sportschool abonnement nodig, je kunt gaan wanneer jij dat wilt en je mag ook zelf bepalen hoe lang je wilt sporten. Alles wat je nodig hebt zijn wat sportkleren en goede schoenen en je bent klaar om te gaan! Je hoeft ook niet altijd keihard te knallen, een rondje fietsen of wandelen doet ook wonderen. Dus wil je goed voor je huid zorgen? Ga lekker naar buiten!

 

Ben je klaar om de eerste stap te zetten naar een gelukkige huid?

Verlang jij ook naar meer energie, meer zelfvertrouwen en een gezonde huid?

Persoonlijk traject van
4 weken

Ben jij er klaar voor om de eerste stap te zetten naar een gelukkige huid?

289
  • 4 weken persoonlijk programma
  • Alles wat je nodig hebt om deze leefstijl makkelijk te maken
  • Een persoonlijk suppletie advies ter verbetering van jouw huid en jouw immuunsysteem
  • Elke week een persoonlijke coaching sessie met Christianne
  • Elke week een persoonlijk weekmenu incl. lekkere, gevarieerde en toegankelijke recepten
  • Inclusief Neuro4profieltest en analyse met orthomoleculair therapeut Marita
  • Jij ervaart meer energie
  • Je komt positiever in het leven te staan
  • We staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden
  • Ook mogelijk in combinatie met een microbioomtest of een DNA test
Start
als jij er klaar voor bent!

Gerelateerde blogs

ActieBlogMind

 5 tips die je huid goed zullen doen in de winter! 

 5 tips die je huid goed zullen doen in de winter!  Tip 1 Neem af en toe een bad of …

Lees verder »
ActieMind

Waarom je huid je gezondheid weerspiegelt

Je huid weerspiegelt je gezondheid. Maar het is naar ons idee een denkfout om alleen naar de buitenkant te kijken. …

Lees verder »
ActieMind

Waarom nuchter bewegen gezond voor je is

Je hoort de laatste tijd steeds meer over intermittent fasting en in Instagram stories laat ik weleens zien dat ik …

Lees verder »

Inloggen

Wil jij je ook beter voelen in de winter?

In ons inspiratie recepten boek vind je alles wat je nodig hebt voor een winter vol energie zodat jij lekkerder in je vel zit!

De decembermaand is altijd een lastige maand als je psoriasis of eczeem hebt, je bent weinig buiten, krijgt veel ongezond lekkers voorgeschoteld en het is vaak een drukke maand!

In ons inspiratie en receptenboek vind je lekkere recepten voor gezonde ontbijtjes, lekkere lunches, warme drankjes, motivatie om lekker naar buiten te gaan en een compleet feel good kerstmenu. Om het nieuwe jaar gezond af te trappen hebben we ook nog de recepten voor een heerlijke XL borrelplank erbij gedaan!

€ 15,00

€ 9,95

Cookies

Om deze site optimaal te laten functioneren maken we gebruik van cookies.