5 tips die je huid goed zullen doen in de winter! 

 5 tips die je huid goed zullen doen in de winter! 

Tip 1 Neem af en toe een bad of voetenbadje met magnesiumzout. Magnesium is een mineraal wat een belangrijke rol speelt bij het ontspannen van je lichaam, het heeft een positieve invloed op je energiehuishouding. In tijden van stress verbruik je meer magnesium een beetje extra zal je goed doen.

 

Tip 2 Neem extra vitamine C, ga voor die 2000 mg! Vitamine C is betrokken bij de vorming van bindweefsel, de opname van ijzer, het in stand houden van je immuunsysteem en last but not least: Wondgenezing. 

Ben je niet zo van de supplementen, geen probleem, eet veel peterselie, blauwe bessen, spruitjes, boerenkool, zuurkool of ga voor een guave, deze vrucht bevat maar liefst 228 mg vitamine C per 100 gram. Whiehooe!! Houdt er wel rekening mee dat vitamine C gevoelig is voor verhitting. Kook groenten daarom niet langer dan nodig is. 

 

Tip 3 Blijf jezelf uitdagen. Het is heerlijk om in de winter lekker onder een dekentje te kruipen en Netflix erbij te pakken en ondanks dat dat af en toe ook echt prima is, is het van belang om met regelmaat buiten je comfort-zone te gaan.  Daar waar jij je stretch-zone in gaat, dingen spannend zijn, je iets nieuws doet wat je niet kent, je lichaam uitdaagt door beweging of kou, daar zit groei en geluk. Echt waar. Dit komt doordat je dopamine aanmaak stijgt. Dopamine zorgt ervoor dat je stemming beter wordt, je motivatie stijgt, je je voldaan voelt en als klap op de vuurpijl brengt dopamine een golf van geluk met zich mee. Het plezierige gevoel dat je ervaart, zorgt ervoor dat je het dopamine-opwekkende gedrag wilt herhalen. Win-win toch!

 

Tip 4 Zorg voor rust. In de winter voelt het alsof we meer slaap nodig hebben, dit komt doordat we stukken minder daglicht binnen krijgen. Even een voorbeeldje, in de zomer krijg je op een mooie dag zo’n 10 000 tot 100 000 Lux (lichtsterkte)  binnen, op een grijze winterdag kan dit afnemen tot slechts 1000 Lux. In een gemiddeld kantoor is het zo dat je ongeveer 500 Lux binnenkrijgt. Dat is heel weinig, vooral als je je bedenkt dat je vaak in het donker begint en in het donker weer vertrekt. Het gevolg is dat we minder goed slapen, minder endorfinen (gelukshormoon) aanmaken en daardoor minder blij zijn en minder energie hebben. Zorg er overdag voor dat je naar buiten gaat, dan slaap je beter.  Ruststand is het moment voor je lichaamscellen om te herstellen. 

 

Tip 5 Als je psoriasis hebt is je immuunsysteem overbelast en zijn je ontstekingswaarden vaak wat hoger. Dit heeft aandacht nodig, maar wat kun jij doen? Deze tip sluit aan bij de vorige, als de zon niet meer schijnt heeft iedereen extra vitamine D3 nodig. Denk aan 25Mcg per dag. Een tekort aan vitamine D speelt een rol bij winterdepressies, maakt je lusteloos, maakt je spieren zwakker en is verantwoordelijk voor de regulatie van het immuunsysteem en ontstekingsreacties. Dit is dus een belangrijke speler en heel waarschijnlijk de hoofdverantwoordelijke voor een winterdipje.

 

Heb je last van een winterdip en zou je daar wel wat hulp kunnen gebruiken? Stuur een berichtje!

Ben je klaar om de eerste stap te zetten naar een gelukkige huid?

Verlang jij ook naar meer energie, meer zelfvertrouwen en een gezonde huid?

Persoonlijk traject van
4 weken

Ben jij er klaar voor om de eerste stap te zetten naar een gelukkige huid?

289
  • 4 weken persoonlijk programma
  • Alles wat je nodig hebt om deze leefstijl makkelijk te maken
  • Een persoonlijk suppletie advies ter verbetering van jouw huid en jouw immuunsysteem
  • Elke week een persoonlijke coaching sessie met Christianne
  • Elke week een persoonlijk weekmenu incl. lekkere, gevarieerde en toegankelijke recepten
  • Inclusief Neuro4profieltest en analyse met orthomoleculair therapeut Marita
  • Jij ervaart meer energie
  • Je komt positiever in het leven te staan
  • We staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden
  • Ook mogelijk in combinatie met een microbioomtest of een DNA test
Start
als jij er klaar voor bent!

Gerelateerde blogs

BlogReceptVoeding

Makkelijke Indiase currysoep

Deze Indiase currysoep is lekker makkelijk en ook nog eens gezond door allerlei ontstekingsremmende ingrediënten en antioxidanten. Antioxidanten hebben het …

Lees verder »
ReceptVoeding

Pecan vijgen wortel muffins

Deze muffins heb ik eigenlijk altijd in de vriezer liggen, ik zet ze weleens in voor het ontbijt en tussendoor …

Lees verder »
Media

Voeding, beweging en mentale gezondheid in ‘Psoriasis’

In ‘Psoriasis’ No 4 van december 2020 ging het over leefstijl verandering en wat dat met jou en je psoriasis …

Lees verder »

Inloggen

Wil jij je ook beter voelen in de winter?

In ons inspiratie recepten boek vind je alles wat je nodig hebt voor een winter vol energie zodat jij lekkerder in je vel zit!

De decembermaand is altijd een lastige maand als je psoriasis of eczeem hebt, je bent weinig buiten, krijgt veel ongezond lekkers voorgeschoteld en het is vaak een drukke maand!

In ons inspiratie en receptenboek vind je lekkere recepten voor gezonde ontbijtjes, lekkere lunches, warme drankjes, motivatie om lekker naar buiten te gaan en een compleet feel good kerstmenu. Om het nieuwe jaar gezond af te trappen hebben we ook nog de recepten voor een heerlijke XL borrelplank erbij gedaan!

€ 15,00

€ 9,95

Cookies

Om deze site optimaal te laten functioneren maken we gebruik van cookies.