Deze Indiase currysoep is lekker makkelijk en ook nog eens gezond door allerlei ontstekingsremmende ingrediënten en antioxidanten. Antioxidanten hebben het voordeel dat ze vrije radicalen wegvangen. Vrije radicalen zijn agressieve stoffen die schade kunnen geven aan gezonde cellen en weefsels. Door veel antioxydant rijke voeding te eten voorkom je beschadiging en daarmee zorg je voor jouw gezondheid.
Wat heb je nodig:
Grote soeppan en een staafmixer
Voor 4 personen:
- 450 gram pompoen (vers of diepvries)
- 400 ml kokosmelk
- 400 ml water
- 1 eetlepel kokosolie om in te bakken
- 2 rode uien, fijngesneden
- 1 winterpeen in kleine blokjes
- 2 stengels selderij in blokjes
- handje verse koriander
- 1 eetlepels kerriepoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel fenegriek
- 1/2 theelepel uienpoeder
- 1 teen knoflook fijn geperst
- peper en zout naar smaak
- 1 gistvrij groenten bouillon blokje
- evt een handje pompoenpitten voor de garnering
Bereiding:
- Snijd de groenten fijn.
- Snijd de koriander en de stelen fijn en bewaar de blaadjes voor later.
- Verhit in een grote pan de kokosolie en fruit hierin de ui glazig, voeg dan de kruiden en de fijngesneden koriander steeltjes toe en bak kort mee.
- Voeg dan de wortel, selderij en de pompoenstukken toe en roer goed door elkaar, zodat de smaken zich met elkaar vermengen.
- Doe de kokosmelk samen met het water en een bouillonblokje in de soeppan en kook de groenten in ongeveer 25 minuten op een laag vuur gaar, roer af en toe even.
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep fijn met de staafmixer.
- Doe de soep in een kom en garneer met korianderblaadjes en pompoenpitten. Mocht je kokosyoghurt in huis hebben, dan kun je er daar ook nog een eetlepel van op de soep scheppen.
Serveer met een lekkere salade.
Geniet er lekker van!