Deze muffins heb ik eigenlijk altijd in de vriezer liggen, ik zet ze weleens in voor het ontbijt en tussendoor doen ze het eigenlijk ook lekker. Vooral bij een kopje gemberthee op de bank als het slecht weer is. Ook bij mooi weer trouwens.
Benodigdheden:
- oven
- staafmixer set
- mixer
- muffinblik
- 12 muffinvormpjes
Voor 12 muffins
- 180 gram zachte vijgen
- 150 gram olijfolie
- 1 eetlepel koek en speculaaskruiden
- 1 theelepel kaneel
- 2 cm verse gember geraspt
- 2 rijpe bananen
- 200 gram amandelmeel
- 150 gram geraspte wortel
- 50 gram rozijnen
- 50 gram pecannoten in stukjes gehakt
- Snufje zeezout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Hak de nootjes in stukjes.
- Maal de vijgen en de twee rijpe bananen fijn in de keukenmachine en voeg daaraan de olie, de koekkruiden, de kaneel, de gember en een snufje zeezout toe. Meng tot een gladde pasta.
- Schep alles in een kom en klop met de mixer 5 minuten op volle snelheid.
- Voeg de amandelmeel toe en klop nog 1 minuut. Spatel als laatste de wortelrasp, rozijnen en nootjes door het beslag .
- Schep alles in de muffinvormpjes en bak de muffins in het midden van de oven gaar in 25-30 minuten. Als het goed is zijn ze een beetje knapperig van buiten en sticky van binnen!