Waar is het feestje? Hier is het feestje! Kijk maar op je bord. Zoveel kleuren in dit gerecht en al die kleuren vertegenwoordigen weer andere vitamines. Ohja, deze salade vraagt erom er een eigen twist aan te geven, dus leef je uit!
Benodigdheden:
Pan en een koekenpan
Voor 2 personen:
- 2 kopjes quinoa (maar meer maken is een goed idee, heb je meteen je lunch voor morgen klaar!)
- 1 kopje kikkererwten (1 nacht geweld in water of neem een klein blikje)
- 4 wortelen in plakjes
- 1 courgette in kleine blokjes
- 1 rode ui gesnipperd
- 1 eetlepel Ras al Hanout kruiden (Marokkaanse kruidenmix)
- Halve granaatappel (eet de andere helft lekker op bij je ontbijt)
- Handje verse koriander
- Handje verse munt
- 1 hand rozijnen
- Peper en zout naar smaak
- 2 eetlepels olijfolie
- Sap van een halve citroen
- Honing naar smaak
- Voeg eventueel een klein handje cashewnoten toe.
Bereidingswijze
Kook 2 kopjes Quinoa in 4 kopjes water.
Snijd de wortel, courgette en rode ui klein en bak in 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan, eerste de
wortel, dan de ui
dan de courgette.
Voeg 1 eetlepel Ras al Hanout kruiden toe en laat even meebakken. Voeg dan de kikkererwten toe.
Giet de Quinoa af en laat nog even 10 minuten afgedekt staan.
Haal de pitjes uit de halve granaatappel.
Meng 1 eetlepel olijfolie met het sap van een halve citroen en honing naar smaak, meng dit door
naar smaak door je salade.
Hak de koriander en de munt fijn en roer door de quinoa, voeg ook het kikkererwten mengsel, de
rozijnen en de dressing door de quinoa en maak op smaak met wat zout en peper.
Voeg als laatste de pitjes van de granaatappel toe en schep alles om.
Lauwwarm serveren maar ook lekker om mee te nemen en koud te eten, lekker toch!