Heb je zin in iets warms? Deze spicy kokos en zoete aardappel soep smaakt heerlijk als het koud is maar minstens zo lekker als de zon schijnt!
En dit is wat je nodig hebt voor een flinke pan soep, kies daar waar mogelijk voor altijd voor biologische producten!
- 1 eetl kokosolie
- 2 cm gember
- 2 flinke tenen knoflook
- 1 rode ui
- 3 zoete aardappels in blokjes
- 1 stengel bleekselderij
- 400 ml kokosmelk
- 800 ml kokend water
- 2 groentebouillon blokjes (liefst zonder gist!)
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 theelepel uipoeder
- witte peper naar smaak
- Voor de garnering, 5 bosuitjes, kokosrasp, taugé
Bereiding:
Stoom of kook de zoete aardappelblokjes tot ze zacht zijn.
Hak de geschilde knoflook en gember in de hakmolen van de staafmixer.
Snijd de ui en selderij klein en fruit in de kokosolie in een wok.
Bak het gember/knoflook mengsel mee.
Zet het vuur laag en bak alle kruiden 2 min mee.
Voeg hieraan de zoete aardappel blokjes toe en bak ze 1 minuut mee.
Los de 2 bouillonblokjes toe aan de 800 ml kokend water en voeg toe .
Doe ook de kokosmelk erbij en laat alles 3 min koken.
Mix alles met een staafmixer.
Strooi er voor een lekkere bite bosui, taugé en wat kokosrasp over, voor de frisheid maak je er eventueel nog een lekkere komkommersalade bij en je bent klaar om te smullen!